Formandens beretning 2015

Grundejerforeningen
Bork Hytteby

Generalforsamling 9. maj 2015
Kl. 13.00 på Sdr. Bork Kro

Velkommen alle sammen, det er dejligt at se, der så mange dukker op til vores generalforsamling, og så skulle jeg egentlig have budt velkommen til anlægsgartner Bruno Green fra Tarm, han vil fortælle lidt om planerne med udtynding og genplantning i vore læbælter. Han er i Bulgarien i denne uge, først forventet hjemkomst fredag, men senere ændret, så han lander i Billund her kl 16,00 i eftermiddag, jeg har fået hans oplæg udleveret og lovet at fremlægge det.

Vi starter med dagsorden ifølge vedtægter.

Punkt 1. Valg af ordstyrer, fra bestyrelsen foreslår vi Jens Åge Berg, andre forslag ellers er Jens valgt.

Jeg vil starte med hvad der skete i løbet af året.

Vi havde en rigtig god sommer sidste år, det håber vi gentager sig i år, det var også godt vejr til vores fælles arbejdsdag d. 31. maj, der som sædvanlig starter med en flaghejsning, en lille skarp og fordeling af arbejdsopgaver. Vi fik igen lavt mange ting i området og Krestian holdt auktion over gamle og forladte både og glemt fiskegrej. Det er altid en hyggelig dag hvor folk får snakket godt med hinanden, ved 12,30 tiden sluttede vi med lidt forplejning. Dagen sluttede med en vellykket Hyttefest om aftenen med ca. 80 deltagere, det skal vi gerne have fordoblet til næste år, hvor vi igen holder Hyttefest. Stor tak til festudvalget.

Sidste sommer blev der gravet ledninger ned til fibernet i området af SE. Det gik hurtigt og blev pænt afsluttet. Men det kneb lidt mere da brugerne skulle sluttes på nettet, der var vist et par aftaler der ikke helt blev overholdt, men mener jeg at det kører godt de fleste steder.

Hen på sommeren havde vi et par gange med store mængder regn, første gang et kraftigt skybrud en lørdag morgen først i september og anden gang lørdag d. 25. oktober, da stod det meste af det nye område under vand, til langt op på dagen. Angående det sidste har vi haft kontakt med Kosig Afvandingslaug om hvordan vi hurtigere kan komme af med de store mængder vand. Der er et par vejunderføringer hvor der ligger for små rør , de vil blive udskiftet med større rør når vejret tillader det.

D. 21. februar var Bent og jeg til det årlige fællesmøde med de andre grundejerforeninger i Bork. Hans Schmidt deltog fra Rksk. Han gennemgik hvor langt de er kommet på spildevandsområdet, det er ikke bare sommerhusområdet det er galt. I både Sdr. Bork og Nr. Bork har de stor indtrængning af vand i kloakkerne. I Sdr. Bork har de netop lagt strømpeforing i alle hovedledninger. De steder der har de største problemer er Nordmarken, Klirevænget, Klydevænget og Sdr. Bork, her i Bork Hytteby har vi et vandforbrug på 4410 m3 og en bortpumpning på 15850 m3. Vi er spændt på at se tallene for 2015, når de har fået dæksel lagt i alle skelbrønde.

Der er nok nogle der vil spørge til Kalmerbroen, den hænger stadig, men nu er der et par nye personer med på holdet, så håber snart vi hører fra dem igen. Angående cykelsti rundt om fjorden, så er ringen næsten sluttet, der er kun strækningen her fra Bork ud over værnengene til Nymindegab der mangler, den strækning har vi endnu ikke årstal på.

I februar måned gik Bruno Green og hans folk i gang med udtynding i læbæltet ud til Oblingvej, der er måske nogle der synes at det ser lidt voldsom ud med alt det der er blevet lagt ned, men der var meget udgået og væltet træ, det skal ligge og tørre på stedet sommeren over, så det bliver så tørt at det kan flises og køres direkte til Herning Varmeværk, hvad vi gør derefter får Bruno lov til at gå mere i dybden med, det kan kun pynte at få ryddet op, samt genplantet ud til Oblingvej, det er vores vindue udadtil.

Nu hvor vi er ved at snakke om læhegn, så har vi et problem og det er alles her i Hytte Byen, det er den pæne grønne plante der hedder Efeu, den hører ikke hjemme i læhegn og træer, jeg kan kun opfordre til at rykke planterne op og køre dem op på genbrugspladsen i Nr. Bork og ikke ned på vores

egen grenplads. Der er to steder ud mod Oblingvej hvor det er kommet inde fra nogle haver og bredt sig læbæltet, hvis vi vil bevare vores læ plantning, så skal det fjernes fra alle haver ved husene, for folk kan ikke styre det. God arbejdslyst.

Som en del jo nok har set så har vi her d. 24-25. april skiftet svellerne over diget ned til jollehavnen ud med græsarmeringssten, der var en del af svellerne der var ved at være rådne og glatte var de også at gå på når de var våde. Vi har så valgt at lægge sten helt ned til svellerne ved slæbestedet, så bilerne kan stå fast når der skal trækkes både på land, det var af praktiske årsager at vi gjorde det inden arbejdsdagen, men bare rolig der skal nok blive noget at lave den dag også.

Sidste år omtalte jeg på generalforsamlingen at vi skulle have drænet ved trampolinen på den nye legeplads, det sker i år på arbejdsdagen.

På arbejdsdagen vil vi flytte bommen ved grenpladsen et stykke, så grenpladsen bliver lidt mindre, vi vil gerne have lidt mere parkeringsplads og plads til at lidt vejgrus liggende, så må vi jo bare ringe lidt oftere til RKSK for at kørt grene bort (husk lige grenpladsen er kun til grene og ikke alt muligt andet affald), Når vi er inde på affald så kan jeg da kun opfordre til at de af jer, der lejer jeres hus ud til turister om sommeren, lav en lille folder der ligger i jeres hus med praktiske oplysninger om området og at man som beboer af huset selv skal sætte en ny pose i skraldestativet efter tømning, og hvor i huset ligger disse poser gemt. Er der ikke plads i sækken er der jo Molokanlægget ved posthuset. Og husk det skal ned i beholderne og ikke stå ved siden af, hvem tror I med der kommer og rydder op bag efter, ?????

Bestyrelsen er fortsat i forhandling med RKSK om afvanding af området og næste møde med dem angående dette er sat til engang i august.

Til slut vil jeg vil jeg, sige tak til alle folk her i Hyttebyen for altid godt humør og godt sammenhold, det er med til at gøre det attraktivt at have hus her og tak til de personer der er gode til at gå og ordne mange småting, så som fylde stander med hundeposer, rydde op når der er noget der ligger og flyder. Og til Susanne vil jeg sige stor tak for din indsats i bestyrelsen i de seks år du har været med.

Her med tak og god sommer

Holger