Formandens beretning 2014

Grundejerforeningen
Bork Hytteby

Generalforsamling 3. maj 2014
Kl.13.00 i Bork Hallen.

Velkommen alle sammen, det er dejligt når der er så mange der dukker op til vores generalforsamling, og velkommen til Hans Schmidt fra RKSK Forsyning, de vil komme med et indlæg om hvor langt de er kommet i deres opfølgning på spildevandsproblemerne i området. Jeg vil lige nævne her at jeg har overtaget formandshvervet efter Bent Nim fra 1. januar. Sagen er den at Bent har solgt sit hus i Bork Hytteby. 

Vi starter med dagsorden ifølge vedtægter.

Punkt 1. valg af ordstyrer, fra bestyrelsen foreslår vi Bent Nim, andre forslag ellers er Bent valgt.

Jeg vil starte med at sige tak til Bent Nim for det store stykke arbejde han har udført i hans tid i bestyrelsen og som formand for Grundejerforeningen og så vil jeg sige velkommen til atter en Bent i selskabet, Bent Kjærsgaard, der var 1. suppleant sagde straks ja til at tage over, han har således overtaget veje og område som hans opgave.

Vi har de seneste år afholdt 6 bestyrelsesmøder, plus lidt med RKSK og gartner og maskinstation, her sidst i februar var Bent Kjærsgaard og jeg til fællesmøde i Bork Hallen med de andre grundejerforeninger fra Bork området, i mødet deltog Ole Kamp fra kommunen, han oplyste bla. at der bliver etableret cykelsti fra Velling til Stauning + fra Hvide Sande og syd på, ca. 6 km i 2014. Angående Kalmar Broen så bliver der arbejdet videre på at få en ny bro opført. Det er jo både pris og fordeling af udgifterne, der skal være enighed om. Vi må afvente og se hvad det næste udspil bliver, der er sat folk på opgaven. Når vi snakker bro, så har vi fået en henvendelse igen fra Blomstervænget angående en bro nede ved kanalen, det kan vi drøfte senere.

Der blev nedsat et udvalg på 3 personer der følger op på reetablering efter SE's gravearbejde med nedlægning af fiber net, det blev bla. Bent Kjærsgaard med i.

D. 25. maj havde vi arbejdslørdag og vejret var med os, der var som det heldigvis plejer at være god tilslutning af friske sommerhusfolk, så vi fik en hel del malet, og så havde vi et par hold i gang med kort og metaldetektor, hvis opgave var at finde afløbsrister til regnvand i området, der blev fundet en del vi ikke vidste hvor var, men nu er det hele tegnet ind på kort, og så havde Krestian og hans hold på jollehavnen godt i oprydningen af gamle broer udtjente både, det løftede hele området ved Jollehavnen.

Sidste sommer var jo vejrmæssigt rigtigt godt dansk sommervejr, det håber vi gentager sig, så folk får lyst til at holde ferie i vore huse og eventuelt investere i sommerhus, det ville være skønt med lidt mere gang i hushandlerne, for der er jo altid en naturlig udskiftning, så vi får næste generation til at købe hus i Bork Hytteby.

Området!!
Som omtalt sidste år på generalforsamlingen, har vi taget fat på udtynding og genplantning i vore læbælter, og så sagde jeg at vi i her sidste vinter ville tage fat på læbæltet ud til Oblingvej, så må jeg indrømme at det er blevet udskudt til næste vinter, vi havde lige besøg af stormen Bodil først i december, så vi brugte penge på oprydning efter stormfald i stedet for.

Men stormen skal nu ikke have skyld for det hele, som før omtalt var vi ude at søge efter afløbsriste sidste forår, vi havde besluttet at de skulle renses alle sammen, nogle skulle repareres og føres op til overfladen igen, enkelte lå dækket til med både plastik og 20 cm vejgrus, en del steder var rørene også fulde af skidt, så nu er det hele blevet renset og spulet igennem, i det gamle område fandt vi også en gammel drænledning, som ikke var på kortet, det er planen nu at vi vil lave en fast vedligeholdelsesplan, så vi ikke igen skal rende ind i så stor en udgift igen på en gang, udgiften er først på her i 2014 regnskabet, godt 100,000 kr.

Stormen gav også lidt at rydde op på ved Jolle Havnen og på stien langs åen, der var drevet en hel del rester af tagrør og grøde op, det er fjernet nu så græsset kan få luft igen. 
Området!!!

Med hensyn til området skal vi gerne vedblive at være et attraktivt og indbydende område, når folk kommer i Hyttebyen, men det indebærer også at vi fra grundejerforeningen fortsætter med udtynding og genplantning af vore fælles læbælter, der er et ret stort efterslæb, som vi skal have skal have indhentet, alt det pil der blev brugt som amme træer i starten skulle have været fjernet for mange år siden. Så vi må påregne en fast udgift fremover til vedligehold af beplantning. Der står tydeligt i lokalplan nr. 49 at det er Grundejerforeningen der skal forestå drift og vedligehold af fælles friarealer samt fællesveje, stier og beplantninger, så vi opfordrer kraftig til at der ikke bare fældes løs, hvis der er grundejere der mener at træerne er blevet for store, så kontakt bestyrelsen, så vi kan få det med i planlægning af udtynding.

Nu vi er ved området så er det jo ikke længe siden at RKSK har været rundt og se på diverse ekstra tilbygninger i området, og de fleste har da også fået tingene bragt i orden, men det kan bare ikke være rigtigt, at enkelte grundejere igen har været i gang med ekstra byggeri, og ryddet træer og bygget redskabsskur ind midt i fælles læbælte. 

Grundene er altså kun 15x15 m =225 m², alt andet er fællesareal. Så der er grundejere her i Hyttebyen som har lavet en fejlinvestering, så skulle de i have købt grund/hus et andet sted, hvor der er mulighed for både store huse og garager + redskabsrum.

Bestyrelsen mener ikke det er rimeligt at det er nødvendigt at skulle bruge tid og resurser fra kommunens side på at rende rundt og tjekke grundejerne i Hyttebyen, fordi der er nogle grundejere, der mener at have ret til gøre som det passer dem. Dette er ment som en opfordring til grundejere, at i Hyttebyen har vi en lokalplan der siger, det er tilladt med 50 m² bolig + 10 m² redskabsskur/overdækket terrasse.

Den nye renovationsplads med nedgravede beholdere ved posthuset fungerer godt, eneste minus er, at når det regner, står fliserne foran under vand, da de er lavere end terrænet rundt om, vi kan jo spørge om det er Hans Schmidt område eller det er en anden afdeling, der har brugt forkert vatter pas under etablering. Folk er gode til at benytte dem, jeg vil gerne opfordre jer til at husejere der lejer ud gør deres gæster opmærksom på, at det der ikke kan være i eget affaldsstativ, skal afleveres her og ikke stå i en sæk ved siden af stativ ved huset, der er jo en vis rødhåret herre på fire ben, der snuser rundt om natten og flår skraldesække op, når vi er inde på dette område vil jeg også appellere til husejere med gitterstativ med sæk i, sørg for at jeres stativ er i orden, få lågerne rettet, så de lukker helt sammen også forneden, for ræven skal ikke have meget plads for at tømme en sæk, kønt ser det ikke ud og det er rigtig træls for naboer at se på og rydde på hele tiden.

Jeg håber at I har været oppe og nyde udsigten fra den lille høj neden for grenpladsen, der er frisk ung mand der har lavet både trin op ad bakken og en lille bænk på toppen, hvor man kan puste ud når man endelig er kommet op. Sidste forår lavede vi afvandingsgrøft syd for legepladsen i det Nye område, det hjalp godt på området, eneste hængeparti er vand under trampolinen, så den skal vi have dræn op under, der er heldigvis ikke ret langt til nærmeste drænledning. Det var lidt om området.

Angående hjertestarter, så har vi undersøgt flere muligheder, det er ikke bare, at købe en hjertestarter, den skal hænge et sted hvor er mulighed for strøm, det har vi ikke i Postkassehuset, det vil kræve en stor investering, og dernæst, hvem skal stå for drift og vedligehold, det bliver ikke bestyrelsen.

Næste gang vi kalder til samling bliver lørdag 30. maj hvor der arbejdsdag, vi håber på rigtig sommervejr, som I jo kan se af oplægget til det der skal laves, kan I jo tage bestik af hvilke redskaber der skal bruges, så er vi jo allerede godt i gang.

Der er jo Hyttefest i år, vi håber på at I bakker og har husket at melde sig til, det plejer at være en rigtig hyggelig aften, dette var ordene.

 

God sommer.